Mašina biografija

S podaljševanjem las je začela, ko je bila stara 16 let. S tem se uvarja že 12 let. Ko je prvič slišala, da se lasje lahko podaljšajo si je na YouTube kanalu pogledala, kako se to dela Zanimala jo je predvsem tehnika. Že kot otrok je bila vedno radovedna, vedno željna novih izkušenj. Ni se zadovoljila samo s posnetki, prebrskala je splet in prvič našla frizerski studio, kjer se je naročila na svoje prvo podaljševanje las. Podaljške je morala probati iz prve roke. Navdušila se je nad postopkom, a ugotovila je, da ima ogromno pomanjkljivosti. Ugotovila je, da je absolutno preslaba ponudba s podaljški na tržišču. Kot vedno zagnana, si je izbrala nov hobi – v svoji otroški sobi je svojim prijateljicam začela podaljševati lase. Učila se je. Šlo je bolj za šalo kot zares, a punce so začele širiti informacije, da Maša podaljšuje lase. In da to počne zelo dobro. Ko jo je prvič poklicala ”prava stranka”, punca, ki Maše ni poznala osebno in se želela naročiti je prišel čas, da gre Maša skozi uradno izobraževanje za profesionalne frizerje in uradno začne z delom. Opravila je mednarodni certifikat za podaljševanje las. V vmesnem času je dokončala svoje srednješolsko izobraževanje. Vse več je bilo strank, ki so Maši zaupale. Njen hobi je prerastel v pravi mali posel. Punce so začele povpraševati tudi po barvanju in striženju, želele so jo kot svojo stilistko. Zato se je Maša istočasno vpisala v prvi letnik fakultete za ekonomijo in v prvi letnik Srednje frizerske šole.

Leta 2010 se je odprl Frizerski studio Kristal. Maša Bogićević je s tresočimi rokami zjutraj odprla vrata svojega novega poslovnega prostora. Bila je mlada punca, ki se je podala v resen posel-frizerski salon, na znani lokaciji, ki ponuja vse frizerske storitve. Upala je, da bo v enem mesecu lahko zaslužila za plače zaposlenih in ostale stroške. Že zelo kmalu je morala objaviti oglas- zaradi prevelikega obsega dela je morala zaposliti še dodaten kader. Studio Kristal se ni več ukvarjal samo s podaljševanjem las, temveč z vsemi frizerskimi storitvami. Velik poudarek je studio dobil tudi na koloristiki. Vsak dan bolj je pridoivalana dobrem imenu in prepoznavnosti. Dokler se ni njen dober glas razširil tudi izven meja Slovenije. Nekako so za njo izvedele tudi punce iz sosednjih držav. Studio so začele obiskovati tudi Avstrijke, Italijanke, Hrvatice. Vse so nekje dobile priporočilo za dobre lasne podaljške in kontakt za naročilo. Do Studia Kristal pridejo danes tudi Nemke, Švicarke, Srpkinje, Angležinje.

Maša Bogićević je postala sinonim za lasne podaljške. Pojavila se je potreba po še višji kakovosti. Potreba po oblikovanju lastne blagovne znamke, ki bo lahko nudila kakovost las na najvišjem možnem nivoju. Njena lastna linija lasnih podaljškov Hypnotic hairextensions je postala mednarodni zaščitni znak za kakovost las. Končno je lahko svojim klientom ponudila edinstveno kakovost za katero je lahko garantirala v celoti.

Studiu Kristal so začele zaupati poslovne ženske, mame, TV zvezde, gospodinje, študentke in umetnice. Vse njih je združevala ista želja – po lepih, zdravih in negovanih laseh. Maša je z leti uspela spremeniti stereotipe o podaljševanju las. Dokazala je, da ne gre več samo za podaljške. Gre za lasne kreacije. Nivo storitev se je iz dobrega dvignil na vrhunski. Obisk Frizerskega studia Kristal je spremenila v doživetje. V zadovoljstvo, kjer danes klienti ne pridejo samo po frizerske storitve. Temveč celostni pristop, osebno svetovanje, na koncu pa rezultat s katerim so zadovoljne. Studio danes obiskujejo vsi profili žensk. Lasni podaljški pa niso več samo razvada, temveč so postali potreba in univerzalna rešitev za skoraj vse težave z lasmi.

Doslej so v studiu opravili več kot 25.000 podaljševanj.